Húsfeldolgozó üzem

 Húsfeldolgozó üzem létrehozása és működtetése.

A Belügyminisztérium BM/11858-4/2020 számú döntésének megfelelően az önkormányzat a pályázati támogatás segítségével húsfeldolgozó üzem létrehozását, a működéshez szükséges beruházás megvalósítását, 5 fő közfoglalkoztatottként történő foglalkoztatását valósítja meg. Mozsgó, Külterület 02/2 hrsz. alatti ingatlanon húsüzem építése valósul meg összesen 155,12 m2 hasznos alapterülettel.
Jelen Gazdaságélénkítő Program a húsfeldolgozó üzem megépítéséhez és a technológiai háttér kialakításához nyújt támogatást, pénzügyi forrást.
Az önkormányzat az eddigi vágóhídi szolgáltatásán felül húsfeldolgozó üzem elindítását tervezi, melyben helyi termékek kerülnek előállításra.
A tervezett üzem éves szinten maximálisan 4800 sertés feldolgozására lesz képes. A saját tenyésztésen felüli, hiányzó sertés mennyiséget, a helyi és környékbeli őstermelők, gazdáságok bevonásával kívánjuk biztosítani.
Az üzemben a sok évtizedes hagyományok felhasználásával, - a meglévő és élő - a régiónak megfelelő hagyományok alapján készülnek majd a húskészítmények. A termékek a felhasznált fűszereken /bors, paprika, só/, illetve zöldségeken /fokhagyma, hagyma/ kívül semmilyen egyéb, ízfokozó vagy tartósítószert nem fognak tartalmazni.
A technológia biztosítja az állandó kiszámítható minőséget, ezzel is erősítve a folyamatosan bővülő és állandó vevőkör fejlődését.
Az önkormányzat célja komplett termelői lánc kialakítása, az állattartástól az értékesítésig, a helyi sajátosságokra és ízekre alapozva, egy a térséget hűen tükröző termékskála kialakítása. Az önkormányzat a beruházás megvalósítását követően a szolgáltatások nyújtásához egy önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság létrehozását tervezi, a működéses szükséges ingatlanokat, eszközöket, technológiát az önkormányzat ingyenesen biztosítja a vállalkozás részére. A húsfeldolgozó üzem létrehozásával 5 új munkahelyet teremt a Munka Törvénykönyve szerinti munkaviszony keretében a községben, de a beszállótói lánc kialakításával, további partnerek bevonásával, további munkahelyek jönnek létre.

A munkálatok elkezdődtek.


 2022.02.14.

    

Fotók: Ken Owen 


2022.01.03.

    

    

Fotók: Ken Owen

2021.11.30. Belső munkák.

   


  

2021.07.31.

    

Fotók: Ken Owen


2021.04.04.
    
Fotók: Ken Owen

2021.03.22.
    
Fotók: Ken Owen

2021.03.01.
     
Fotók: Ken Owen

2021.02.24.
    
Fotók: Ken Owen