Bölcsőde

Mozsgói Bölcsöde

 
Cím: 7932 Mozsgó, Mátyás király utca 6.
Vezető: Kovács Zsolt Vilmos
Szakmai vezető: Sajgóné Decsi Gyöngyi
 
 
A „Családi napközi kialakítása Mozsgón” című projektből 2015.év elejére valósult meg a 3 év alatti gyermekek napközbeni ellátásának helyt adó régi plébániahivatal felújítása és berendezése. A pályázat keretein belül tanfolyamon vettek részt a dolgozók, így felkészültek a kicsik szakszerű ellátására.
 
2015. tavaszától kezdte meg működését a Kukucska és Kiscsiga családi napközi, 5-5 kisdeddel. 2017-től nevet kellett változtatnia, onnantól Családi Bölcsőde lett az intézmény.
 
Mozsgón és környékén élő kisgyerekes családok olyan nagy számban igényelték a szolgáltatást, hogy szükségessé vált az újabb bővítés, átalakítás. Az önkormányzat 2020. márciusában mini bölcsőde kialakítására nyújtott be pályázatot. A támogatásból az épület bővítését valósították meg. Kialakításra került a gyermekek magasságához méretezett fürdőszoba és mosdó, babakocsi tároló, játéktároló, mozgássérült mosdó a szülők részére, csecsemőkorú gyermekek élelmezéséhez szükséges tejkonyha, nevelők részére dolgozószoba és öltöző, fatároló. A bővítések a bölcsőde eddig nem használt termeinek átalakításával, szigetelésével, tetőcserével, melléképület építésével teljesültek. A bölcsődei játszó udvar is megújult, újabb játékok kerültek beszerzésre. Az engedélyek megszerzése után az intézmény 2022. februárjától Mini Bölcsődeként fog funkcionálni, és már 16 gyermek ellátásáról gondoskodhat.