ZSELIC HANGJAI SZAVALÓVERSENY

Megtisztelő felkérést kaptam ismételten, felkértek zsűri tagnak. Nagyon szeretem a program hangulatát, így mindig örömmel teszek eleget e kérésnek. Az idei évben is nagyon sok versszerető diák érkezett, ezért négy korcsoportban, két helyszínen hallhattuk a szavalókat. Elmondhatom, hogy nem volt könnyű dolgunk az értékelésnél, jól felkészült, lelkes gyerekeket láthattunk, a 7-8. osztályos korcsoportban már kész kis művészek szerepeltek. A mozsgói diákok is szépen szerepeltek. Különdíjban részesült Fónai Korina Zamfira 1. osztályos tanuló, az 5-6. osztályosok kategóriájában I. helyezést ért el Doszpod Bálint Romhányi József Kukacsors című versével. De különleges produkcióval készültek Rédai Jázmin és Tormási Miklós 8. osztályos tanulók, akik közösen adták elő Lackfi János Lányok dala és Fiúk dala költeményét. Dicséret érte.
 
Dicséret és köszönet illeti a főszervezőt Orbánné Matus Erzsébet magyar tanárnőt és a szervezőket, felkészítő tanárokat. Színvonalas, jó hangulatú rendezvényt állítottak össze.
A kistérségi iskolák közül a Zselic Hangjai Szavalóverseny egyedülálló a maga nemében, mindig nagyon sok versenyzőt és hallgatót vonz; hatvan kisiskolás jelentkezett 2019-ben.
Gratulálunk!