Új falubusz

 

A Magyar Falu Program keretében 2020-ban ismét meghirdették a "Falu- és tanyagondnoki buszok beszerzése" pályázatot az 5000 fő alatti lakosságszámú települések önkormányzatai számára. A pályázat célja az volt, hogy alacsony károsanyag-kibocsátású és takarékos üzemanyag-fogyasztású gépjármű kerüljön beszerzésre, valamint mozgássérültek szállítására is alkalmas legyen. 
Mozsgó ismételten nyert a Magyar Falu programban. 15 Millió forint értékben Ford Tranzit típusú, 17 fős autóbusz került beszerzésre.
A busz beszerzésének feltétele volt a D1-es kategóriájú jogosítvány megléte. Mozsgó község ennek is eleget tudott tenni, hiszen falugondnokunk az ősz folyamán sikeres vizsgát tett.
Mozsgón a falu- és tanyagondoki szolgálat 2011. évtől működik folyamatosan. A falugondnoki teendőket Hegedüs János látja el.
Feladata nagyon sokrétű, elsősorban a külterületeken, az Alsóhegyen és Jedinkán élők életminőségének javítása, az oktatási és szociális ellátásokhoz, az információs szolgáltatásokhoz való hozzáférés segítése.