Táncdalfesztivál

Augusztus 31-én vidám hangulatban zárhattuk a nyarat a Biedermann-kastélykertben a budapesti Pódium Színház által előadott Táncdalfesztivállal. A főút melletti óriás hirdetőtábla és számos plakát már hosszú hetekkel előre jelezte az esemény közeledtét. E nyári estén a tópart igazán hangulatos helyszínként szolgált. A környékről rengetegen érkeztek az előadásra, parkolóhelyet, sőt ülőhelyet is alig lehetett találni. Sokunkat vonzott a program, kicsiket, nagyokat egyaránt. Szék nem maradt szabadon, megtelt nézőtérrel vártuk a műsor kezdetét.

Az estét Puskásné Horváth Éva, az est háziasszonya, főszervező nyitotta meg. Megtudtuk, hogy hosszú előkészületi munka (tulajdonosváltás, pályázati forrás keresése, írása) után végre megújul a kápolna. A tervek alapján akár 80-100 fő befogadására is alkalmas lesz. Megfelelő helyszínként fog szolgálni koncerteknek, kiállításoknak, történelmi hangulatú esküvőknek. A belső tér a geotermikus energiának köszönhetően fűthetővé válik. Természetesen a szabadtéri rendezvényeket is ebben a hangulatos, gyönyörű környezetben folytatni fogják. Jövőre egy háromnapos programsorozattal nyitják meg az akkor már felújított épületet.

 

Az örömteli információt követően a színpadi produkcióké lett a főszerep. Először a mozsgói iskola táncát láthattuk. A kisiskolások egy igazán aranyos, kreatív táncot mutattak be esernyőkkel, Mary Poppins dalára. Végül egyesével be is mutatkoztak a közönségnek. A színes műsorért hatalmas tapsot kaptak. Innen is szeretnénk gratulálni a fellépő ruhákért és a felkészítésért.

Az este további részében négy színész - énekes előadásában hallgathatunk meg igazi világslágereket. Még tengeren túli dalokat is hoztak nekünk a mozsgói színpadra. Ők négyen jó néhány énekest megszemélyesítve adtak elő a dalokat. Hallhattunk sanzonokat, világszerte ismert dalokat, majd igazi örökzöld magyar slágereket is. Körülnézve vidám, nevető arcokat lehetett csak látni, ők is hatalmas tapsot kaptak. Különösen tetszett, hogy a közönséget is bevonták előadásukba, így valamennyire mi is részt vehettünk a táncdalfesztiválban. Meglepetésként a Mozsgóért Egyesület és a nyugdíjas klub tagjai, valamint a vállalkozó kedvű bátor mozsgóiak a Mindig kell egy barát… című dalt énekelték el közösön, ezzel is demonstrálva az összetartozás érzését.

Reméljük több hasonló zenés kulturális esemény lesz a jövőben is.

MERT MOZSGÓN MINDIG TÖRTÉNIK VALAMI