„Szálljatok le karácsonyi angyalok”

Óvodai karácsony

 

Nagy izgalommal köszöntött be az utolsó nap. A fiúk elegáns „nagyfiús ingekben”, a lányok kopogós cipőben és „pörgős szoknyákban” sürögtek-forogtak, nem találták igazán a helyüket. A kisebbek azért izgultak, hogy mi fog ma történni, a nagyok pedig azért, hogy az ünnepi műsor jól sikerüljön. A Lepke csoportban két kisfiú és két kislány meg is fogalmazta érzéseit: ez a nap nagyon jó lesz, a legszebb lesz az évben, a mi napunk lesz, mindenkinek örömet fogunk szerezni és reméljük, nem fogunk semmit elrontani. Olyan titok övezte műsorukat, melyet Cziberéné Marika tanított a gyerekeknek, hogy semmit nem árultak el abból mire készültek, mert ez „Meglepetés”.

Szokásunkhoz híven Karácsonyt Köszöntöttünk a Polgármesteri Hivatalban, ahol a dolgozók már együtt énekeltek velünk, és ez nagyon jóleső érzés volt.

Ezután következett a Nagycsoportosok Ünnepi Köszöntője: Gyönyörű volt, valóban látszott, hogy beletették szívüket, lelküket, melyből természetesen nem maradt ki Lola óvó néni hegedűjátéka sem. Ilyenkor érezzük leginkább, hogy beérett munkánk gyümölcse, az ilyen különleges napokon.

 

És egyszer csak megjelent a Polgármester Bácsi és Puskás Éva néni ajándékokkal megrakodva, annyi mindent hoztak, hogy még három kísérőre is szükségük volt a könyvtárból a két Éva néni és Amál néni személyében. Mindenki névre szóló ajándékot kapott, valamint az óvoda két csoportja sok-sok játékkal gazdagodott a Mozsgói Önkormányzat jóvoltából.

Gyúltak a gyertyák, a csillagszórók és a Kiskarácsonyt énekelve kívántunk szép ünnepet mindenkinek.

A finom, ünnepi ebédet jóízűen fogyasztották az izgalmak után, a desszertekkel együtt.

Tényleg szép volt ez a nap!

 

Gulyás Csabáné óvodavezető