MOZSGÓI SPORTNAP - Ezüst Erdő Trail

Augusztus 29-én a Mozsgói Sportnap keretén belül került megrendezésre második alkalommal az Ezüst Erdő Trail elnevezésű terepfutó verseny Mozsgón. A futóversenyre hét megyéből és külföldről is érkeztek nevezők. A három távot, 7 km, 12 km, 21 km több mint 100 versenyző teljesítette. A fiatalok bevonását célozta meg a mini futam 500 ill. 1000 méteren. A futók díjazását a helyi szponzorok /Kaba Farm, Figura Gomba/ is támogatta. Mind a három távon a sikeres teljesítők, és a gyermekindulók egyedi, a versenyre készített befutóérmet vehettek át.
A futóversenyen kívül egyéb eszközök és sportolási lehetőségek is rendelkezésre álltak: akadálypálya, ügyességi versenyek, trambulin, kosárpalánk, ugrálóvár, kerékpárverseny, foci.
Az önkormányzat minden versenyzőt és mozsgói lakost meghívott egy tál meleg ételre.
Köszönet a sportnap szervezésében és lebonyolításában részt vevő személyeknek és szervezeteknek: Major Bettinának és Szukits Tibornak a futószakosztály vezetőinek, a Mozsgóért Egyesületnek, a Bódi Focisuli Alapítványnak, a Mozsgói "Őszikék” Nyugdíjas Klubnak, a helesfai szociális intézménynek.