MOZSGÓI SPORTNAP - 2019. MÁJUS 18.

Új szakosztállyal, a futással bővült a Mozsgói „Csizik Mihály” Sportegyesület. „Ez jó döntés volt, hiszen nagyon sok sportszerető versenyző érkezett Mozsgóra” – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a rendezvényt Kovács Zsolt Vilmos polgármester, az egyesület elnöke.
 
I. Ezüst Erdő Trail elnevezésű terepfutó versenyre több megyéből érkeztek: Baranya, Somogy, Tolna, Pest, de volt résztvevő, aki Németországból utazott haza a versenyre.  Rekordszámú, 75 futó nevezett.
A versenyzők három távon tehették próbára magukat 8+km, 11+km, 20+km. Szukits-Major Bettina főszervező úgy alakította ki a pályát, hogy a versenyzőknek igyekezett bemutatni a Zselici táj jellegzetességeit és szépségét. A versenyt a BiotechUSA, a Chilion és Strong Paramedic Paracord is támogatta. Mind a három távon nemenként díjazták az első három helyezettet értékes szponzori ajándékokkal, valamint minden sikeres teljesítő egyedi, a versenyre készített befutóérmet vehetett át.
 
A másik sportág, mely végigkísérte a napot, a labdarúgás volt. Végigdrukkolhattuk a Mozsgó-Drávaszabolcs U19 mérkőzést, de volt kispályás foci a gyerekeknek, melyet a Bódi Focisuli koordinálta. A Bódi Focisulival szintén egy megállapodás van előkészítő fázisban a sportegyesülettel. A legjobban várt meccs a Nőtlen-Nős elleni küzdelem ígérkezett. Sokan drukkoltak, a tapasztalat meghozta gyümölcsét, hiszen a Nősök csapata nyert.
 
A délelőtti órákban a sakk szerelmesei is kipróbálhatták a szimultán sakkot.  Jeszenszky József több ellenféllel játszott egyszerre több táblán. A Vektor Íjász Klub is a helyszínre érkezett, akiknél az érdeklődők kipróbálhatták az íjászkodást. Több programmal várták a gyerekeket, hiszen volt lovaskocsizás, légvárazás, quadozhattak, sőt az egyik quadot egy kijelölt pályán még vezethették is a gyerekek, ezzel ízelítőt kapva az Off-Road világából.
 
A versenyzőket, szervezőket pörkölttel várták, de a gyerekeknek lehetősége volt fagyizni is. A résztvevők és a futók piknikezhettek is.
 
Igazán kellemes napot tölthetett el, aki kilátogatott a helyszínre!
 
MERT MOZSGÓN MINDIG TÖRTÉNIK VALAMI