Mozsgó Község Díszpolgári cím átadása

Díszpolgári cím annak adományozható, aki Mozsgó község gyarapodását, fejlődését, kulturális értékeinek megőrzését hosszú időn keresztül elősegítette, a település közéletében kiemelkedő teljesítményt nyújtott és egész életművével hozzájárult Mozsgó község hírnevének öregbítéséhez.
 
Ezt a megtisztelő címet eddig négy köztiszteletben álló személy vehette át, legutoljára 1997. évben.
  
A képviselő-testület úgy döntött, hogy ezt a hagyományt feleleveníteni, hiszen a közösségéért nagyon sokan tevékenykedtek az elmúlt években, évtizedekben, megérdemlik az elismerést. Nem szabad, hogy  nevük feledésbe merüljön. A jövő nemzedék számára is példamutató a településükhöz való ragaszkodás, az önzetlen, áldozatos munka.
 
Huszonhat év hosszú idő, bővelkedik olyan a személyekben, akik sokan tettek Mozsgó községért, előmozdították fejlődését, öregbítették hírnevét.
 
A képviselő-testület alapos megfontolást követően 2023. évben 5 személynek ítélte oda a Mozsgó Díszpolgára Címet. Sajnos ketten már csak a Posztumusz díjban részesülhettek. Díjat kapott: PUSKÁS ISTVÁNNÉ, GAJÁKNÉ PESZMEG MÁRIA, MODENSZIEDER JÁNOS, GYŐRI SÁNDOR, SZŐKE TIBOR.
 
A díjakat 2023. december 16-án ünnepélyes keretek között adták át a község elöljárói. - A mai nap arról szól, hogy lerójuk tiszteletünket azok előtt, akik minden elkövettek annak érdekében, hogy jobb legyen itt élni, akik szakmájukban, hivatásukban, közösségi tevékenységük által gondviselői voltak Mozsgó községnek. Most fejet hajtunk Önök előtt és megköszönjük ezt az áldozatos munkát. – mondta megnyitó beszédébe Kovács Zsolt Vilmos Polgármester úr.
A díjazottak méltatását követően átadták a kitüntetéseket. A díszpolgári címmel az adományozás tényét igazoló oklevél és plakett járt.
 

 

Fotó: Ken Owen