Kakasos karanténfőzés

Ha július, akkor kakasfesztivál. Ez egy furcsa július volt. Az elmúlt években ez az időszak lázas készülődéssel telt. A 2020. évi kicsit másként sikerült. Hosszas előkészítés után áprilisban vissza kellett mondani; hiszen a vírushelyzet miatt csak az 500 fő alatti rendezvényt lehet megtartani augusztus 15-ig. Jöttek a telefonok, a hozzászólások, hiányzott a készülődés, hiányzott a közös móka, a kacagás, az együttlétek, a fellépők, minden, ami a kakasfesztivált jelentette a Mozsgón élőknek és látogatóinknak.

A szervezőbizottság úgy gondolta, karanténos kakasfőzést szervez; legyen közösségi ünnep július 4. Családok, baráti társaságok, szomszédok jelentkeztek szép számban. Az önkormányzat a bográcsba való kakast biztosította.

A kakasok pénteken kiosztásra kerültek, és a versenyhez hasonlóan mindenki eldönthette, milyen módon készíti el. A szervezők mellékeltek egy plakátot (KARANTÉN KAKASFŐZÉS), melyet a résztvevők kifüggesztettek a kapura, ezzel egyértelművé téve, hogy ott kakasfőzés folyik.

Szombaton reggel, a megszokotthoz képest kicsit később gyulladtak a tüzek a portákon, kisebb-nagyobb társaságok jöttek össze és megtelt a levegő pörkölt illattal. Hazajöttek a családtagok, megjöttek a vendégek igazi közösségi eseménnyé alakultunk.

Két család vendégül láthatta a kakasfesztivál fővédnőkét Nagy Csaba képviselő urat és Kovács Zsolt Vilmos polgármestert. Képviselő úr sajnálatát fejezte ki, hogy a fesztivál elmaradt, viszont jó közösségépítő ötletnek tartotta a házi kakasfőzést. Nagyon jó hangulatú, kötetlen beszélgetés volt a Bilanics és a Sánta családnál.

A képei tanúsítják a jókedvet, a kreativitást, a csapatmunkát és bizonyítják, hogy fontos számunkra a Kakasfesztivál.

A vállalkozó kedvű főzők között sorsoltak, az ajándékcsomag nyertese: Kiss Zoltán lett.