Iskolai farsang

A februári időszakot, a télzáró hónapot már megtölti a vígasság és a jókedv. A farsangi időszak lényege a nevetés és a színek. Jelentése, hogy vége a télnek, minden új életre fog kelni.
A szülői munkaközösség élménybeszámolója: Ebben az évben egybeesett az iskolai farsang a valódi farsangi időszakkal. Várakozás és izgalom töltött el mindannyiunkat. Voltak hagyományos elemek és újdonságok is. Újítottunk a világításon, minden UV fényben úszott a DJ-n, és hivatalos műsorvezető is volt.  Az ellátás, a büfé, a finom házi sütik, a gazdag szendvicsek, a kóla + chips elmaradhatatlan kellékei voltak a bulinak.   
A hagyományos jelmezes felvonulás lassan háttérbe szorul. E helyett, a gyerekek és tanáraik már decembertől, sőt voltak, akik már ősztől a farsangra készültek. Ötleteltek, választottak, próbáltak, szabtak-varrtak. A farsang egy kosztümös seregszemlévé vált, ahol gyermekeink jobbnál jobb produkciókkal kápráztatnak el minden jelenlévőt. Sőt a produkciók tovább élnek, fejlődnek és további bemutatókon, fellépéseken, fesztiválon vesznek majd részt.
A háromtagú, végzett diákokból álló zsűri, nehéz helyzetbe is került az értékelésnél. Egyéni díjazottak: I. Horváth Vivien 3. o mosógép, I. Hegedüs Melissza 4. o gombán ülő törpe holtversenyben, II. Takács Nimród Spongya Bob, III. Orbán József testőr, szintén 3. osztályos tanulóval.
A csoportok közül nem tudtak kiemelni helyezettet, a sok-sok ötletes előadás közül, ezért mindenkit díjaztak. Az alsó tagozatosok Palotás táncukért, ami középiskolás szintű produkció, Orbánné Matus Erzsébet felajánlását, ajándékcsomagját vehették át. A felsősöknek pedig futár hozta a meglepi pizzát. A betanult táncok, történetek, jelenetek, igazi színpadi produkciókká kerekedtek. Voltak, akik teljesen ismeretlen oldalukat mutatták meg, diákok és pedagógusok egyaránt, ezzel igazi vigadalommá tették a télbúcsúztatást.
A közönségszavazás kavalkádja tortákat eredményezett sokaknak, aztán jött a zene és a tánc. A gyerekek hangulatát próbáltuk emelni a máskor is népszerű UV-s arcfestéssel. Önkéntesként Modok Réka fáradhatatlanul pingálta a szép mintákat.
Étel, ital majdnem mind elfogyott. Temérdek tombola ajándék került kisorsolásra.
Bízunk benne, hogy a jókedvből és a derűből mindannyian megőriztünk minél többet az igazi tavasz kezdetéig.
Köszönetünket szeretnénk kifejezni mindenkinek, résztvevőnek, felkészítőnek, kísérőnek, támogatónak, egyénnek és vállalkozónak, felnőttnek és gyermeknek, aki bármivel is hozzájárult, hogy ez a nap egy ilyen jelentős, bekarikázott nappá váljon a naptárunkban.