Iskolafelújítás és - bővítés

Az iskola alsó épületrésze többszöri átalakításon esett át a 40 évvel ezelőtti építést követően. Most újabb felújításra került sor. A Szigetvári Tankerületi Központ 15 millió forintot fordított a téli időszakban - december és január hónapokban -, megvalósuló korszerűsítésre, funkcióbővítésre.
A felújítás során két tantermet megfeleztek, így négy terem került kialakításra. A kisebb alapterületű termekben még így is 15-17 tanuló, a szabályok betartása mellett, biztonságosan leültethető. A két nagyterem, melyek a konyha mellett helyezkednek el, méretűk nem változott, de a funkciójuk igen.
A magtár melletti teremből tornaszoba lett, a vele szemben lévő pedig szertár. Mivel a tornaszobában – méretéből kifolyólag – nem lehet eszközöket tárolni, ezért csak a legszükségesebb tárgyakat helyezték el. A többi eszköz a szertárban kapott helyet. A tornaórára érkező osztály csak a szükséges eszközöket viszi át használatra. A további felszerelések, tornaszerek beszerzése folyamatban van. A szoba aljzatának biztonságossá tétele is megtörténik.
Az iskola felső épületében néhány évvel ezelőtt elkészült a központi fűtés. Most az alsó épület fűtés korszerűsítésére is sorkerült. Korszerű technológiával, vízteres fatüzelésű kazánnal oldották meg, ahol a puffertartály gondoskodik a felesleges fűtési energia tárolásáról; így hatékonyabb a fűtés.