Húsfeldolgozó üzem

  • Kedvezményezett neve: Mozsgó Község Önkormányzat
  • Projekt címe: Húsfeldolgozó üzem létrehozása és működtetése, a működéshez szükséges beruházás megvalósítása
  • Támogatás intenzitása: 100%
 
A Belügyminisztérium BM/11858-4/2020 számú döntésének megfelelően az önkormányzat a pályázati támogatás segítségével húsfeldolgozó üzem létrehozását, a működéshez szükséges beruházás megvalósítását, 5 fő közfoglalkoztatottként történő foglalkoztatását valósítja meg. Mozsgó, Külterület 02/2 hrsz. alatti ingatlanon húsüzem építése valósul meg összesen 155,12 m2 hasznos alapterülettel.
Az önkormányzat az eddigi vágóhídi szolgáltatásán felül húsfeldolgozó üzem elindítását tervezi, melyben helyi termékek kerülnek előállításra.
A tervezett üzem éves szinten maximálisan 4800 sertés feldolgozására lesz képes. A saját tenyésztésen felüli, hiányzó sertés mennyiséget, a helyi és környékbeli őstermelők, gazdáságok bevonásával kívánjuk biztosítani.
Az üzemben a sok évtizedes hagyományok felhasználásával, - a meglévő és élő - a régiónak megfelelő hagyományok alapján készülnek majd a húskészítmények. A termékek a felhasznált fűszereken /bors, paprika, só/, illetve zöldségeken /fokhagyma, hagyma/ kívül semmilyen egyéb, ízfokozó vagy tartósítószert nem fognak tartalmazni.
Az önkormányzat célja komplett termelői lánc kialakítása, az állattartástól az értékesítésig, a helyi sajátosságokra és ízekre alapozva, egy a térséget hűen tükröző termékskála kialakítása.
A munkálatok elkezdődtek.
További képek a „Mozsgó megújul” fül alatt.
A projekt befejezési dátuma: 2021.11.30.