GYERTYAGYÚJTÁS VIRTUÁLISAN

Községünkben hagyománnyá vált december hónapban az Adventi gyertyagyújtás. Az adventi vasárnapokon összegyűlünk a település központjában, beszélgetünk, forralt borozunk, mézeskalácsot eszünk, majd közösen meggyújtjuk a település Adventi koszorújának gyertyáit.

Sajnos, az idei évben személyes találkozásra, gyülekezésre, közös ünneplésre nincs lehetőségünk, ezért virtuálisan, az online térben szeretnénk a hagyományt folytatni.
Minden gyertyagyújtáshoz külön eseményt hozunk létre, amelyhez bárki csatlakozhat, kedvelésével, részvétel jelzésével. A közvetítés mellett játékra is invitáljuk Önöket: osszanak meg velünk hozzászólásban (mozsgokonyvtar02[at]gmail[dot]com) személyes üzenetet, verset, saját képet, gondolatot, karácsonyi történetet, amit jelképes ajándékkal köszönünk meg. Ezzel szeretnénk a virtuális térben közösségi ünnepi élménnyé varázsolni az adventi készülődést.

November 29-én első alkalommal élőben közvetítettük polgármester úr köszöntőjét és a gyertyagyújtást!

 KOVÁCS ZSOLT VILMOS POLGÁRMESTER KÖSZÖNTŐJE:

Mozsgó közössége minden évben, mint egy nagy család, összegyűlt a gyertyagyújtásra és közösen ünnepeltünk. Jó volt látni a rengeteg gyereket, felnőttet és időset. Reméljük, most is sokan itt vannak velünk a kor technikájának köszönhetően, és így részesei lehetnek az idei gyertyagyújtásnak.

Kívánom, hogy most is zavartalanul készülődjenek az ünnepre! Az öröm és békesség mellett  nagyon aktuális, hogy egészséget is kívánjak mindenkinek!

Remélem a törvényi szabályozás lehetővé teszi, hogy december 20-án személyesen is találkozzunk!

Várjuk Önöket közös gyertyagyújtásra advent vasárnapján, készüljünk együtt a szeretet ünnepére!