Fogadják sok-sok szeretettel
Mézeskalács recept, ahogy még nagyanyámtól tanultam.
Hozzávalók: 75 dkg liszt, 34 dkg. porcukor, 2 púpos teáskanál szódapor, mézeskalács fűszerkeverék, 1 csipet só, 4 egész tojás, 20 dkg margarin (melegítve), 4 evőkanál méz (melegítve).
Jól összedolgozzuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt átgyúrjuk, ha fényes, akkor jó. 3 mm-re nyújtani és kiszaggatni. Kivajazott tepsibe egymástól 2-3 centire, mert megnőnek egy picit. A tetejét megkenni 1 tojás sárga és 1 kanál tej keverékével, így fényes lesz. Vigyázat hamar megsülnek! Díszítés: 1 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, pár csepp citromlé.
Ez a recept azért jó, mert azonnal fogyasztható sütés után, nem kell várni, hogy megpuhuljon!
Bege Amália