FARSANGI KAVALKÁD

Igazán ráillett a kavalkád megnevezés a farsangi délutánunkra. A hagyományos farsangi bál újdonságokkal okozott apró meglepetéseket a résztvevőknek. Megfordult a berendezés, a gyerekek készítette plakátokból kiállítás készült. Megújult a büfé kínálata. Az éhség csillapításáról a retro, a világjáró, a suli és a fitnes szendvicsek gondoskodtak. Sok tálcán illatoztak a habos–babos házi sütik. Ám ezekből soha sincs elég, amennyit ne tudnánk elfogyasztani néhány röpke perc alatt. Az italkínálat is bővült, volt víz, tea, kávé, cola, narancs és 100 %-os helyi almalé. A pattogatott kukorica fogyását sem tudta a gép követni, ideje korán felmondta a szolgálatot, a chips viszont kitartott. Arcfestést kérhettek a gyerekek és fotózásra is lehetőség nyílt vicces kellékekkel.  Az újdonsült DJ keverte a zenei aláfestést a gyerek által előre kért zeneszámokból. (Néhányunk szerint igen hangosan. J ) A jelmezes felvonulás mellett komoly felkészülést igénylő táncos bemutatókkal varázsoltak fergeteges hangulatot az osztályok.  A gyerekek elvárták, így a versengés nem maradhatott el.
Voltak nyertes jelmezesek, de vesztesek nem. Az ötletekért cserébe a zsűri tortát osztogatott. A gyerekek jókedvűen játszottak, még Szilvi nénit is sikerült rávenni a csoki evésre. Az influenzajárvány már lecsengett, így szép számban vettek részt hozzátartozók is a rendezvényen. A tombola jegyek mind elfogytak, a támogatók jóvoltából sok értékes ajándék került sorsolásra. A hangulat nagyon jó volt, az idő gyorsan elszállt.
A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni minden résztvevőnek és támogatónak a felajánlásokat: Mozsgó Község Önkormányzata, Csertő Község Önkormányzata, Almáskeresztúr Község Önkormányzata, Kicső Kft, Mozsgóért Egyesület, Szociális Otthon Mozsgó, Nömös Dezső és Horváth Csaba Szigetvári CKÖ, Szülői Munkaközösség, Kis Anett vállalkozó, Bosztonics Ágnes válalkozó, Fekete László vállalkozó, Mozsgai Márta vállalkozó, Tóberné Csók Ildikó vállalkozó, Farkas László, Veriga család, Schludt család, Garai család, Tokovics család, Mohó Erika, Pap Zsuzsa, Sajgóné Decsi Gyöngyi, Figura Éva, Viljovácz Tünde, Doszpod Dávid a tantestület és nagyon sok szülő.                                                              
 H. b. B.