BALLAGÁS – TANÉVNYITÓ

„Soha nem volt még olyan ünnepség, hogy együtt ünnepelhetett két generáció. A már máshová járók és azok a legkisebbek, akik most lépik át először az iskola kapuját.” – ezekkel a szavakkal köszöntötte Hajdú Szilvia igazgató a ballagó nyolcadikosokat.  Különleges nap volt valóban, hiszen kilenc osztály sorakozott fel az iskola udvarán. A márciusi iskolabezárás után most lehettek együtt, most érezhették egymás közelségét a tanárok és a diákok egyaránt. Ezen a napon köszöntek el iskolájuktól a volt nyolcadikosok, és léptek be az elsősök az iskolába. A találkozás most rendhagyó és felemelő is volt, hiszen a nagyok kézen fogva vezették be a kicsiket.
Ezt követően a szokásos elemekkel folyt a ballagás: elbúcsúzott a 7. osztály az iskola nevében a volt nyolcadikosoktól. Az igazgatónő jókedvet, örömöt, barátságot, bizalmat kívánt, és az itt töltött idő emlékére névre szóló ajándékot adott mindenkinek.
A búcsúzó 8. osztály: Antal Márk, Hegedüs Petra, Horváth Krisztián, Huszár Melinda, Kreiner Janka, Orgyán Achilles, Rédai Jázmin, Sánta Nikolett. Osztályfőnök: Papp Orsolya
Az elsősöket nagy szeretettel köszöntötte Szilvi néni: „Kívánom, hogy ti is gyűjtsetek rengeteg élményt, kapjatok sok-sok tudást, hogy majd pár év múlva ti is ilyen boldog kis felnőttek legyetek!”
1.osztály: Balogh Richárd, Győri Anna, Hirt Luca, Juhász Richárd, Kozma Levente András, Lovász Adrienn, Papp Hanna Boglárka, Schwarz Márk, Takács Noel, Tokovics Petra Anna. Osztályfőnök: Nagyné Rajna Mónika.
A koronavírus próbára tett pedagógust, tanulót, szülőt egyaránt. Hiszen a digitális oktatásra való átállás egyik napról a másikra történt meg. „Nem tudom szavakkal kifejezni, hogy ez mekkora feladat volt mindenki részéről. Jár a hála taps és a millió szívecske mindenkinek. Mindent úgy csináltunk együtt végig, hogy egy virtuális kapocs kötött össze bennünket.” – mondta el Hajdú Szilvia. Ezt követően a díjak átadása következett.
Az ÉV TANULÓJA DÍJAT HEGEDÜS PETRA kapta. Példamutató magatartásáért, szorgalmáért, közösségi munkájáért, a digitális oktatásban nyújtott kimagasló, lelkiismeretes teljesítményéért, nyolc éve kitűnő bizonyítványáért. A tantestület egybehangzó véleménye alapján Hegedüs Petra a Lengyeltóti János Emlékplakettet is átvehette. Gratulálunk!
Az MLSZ legjobb női játékosának díjában Sánta Nikolett részesült. Sportversenyeken nyújtott kiemelkedő teljesítményéért oklevélben részesült: Schludt Abigél, Huszár Adrián, Garai Kadocsa, Garai Keve, Katona Katinka és Hirt Zsófia. A Szülői Munkaközösség vásárlási utalványát Orgyán Achilles vehette át.
Év Szülője díjat Bóni Tünde és Veriga Lajosné Klári kapta.
A március óta fennálló digitális oktatásban kimagasló, egyenletes, rendszeres, pontos, odafigyelő tanulást, munkát, közreműködést végzőket is kiemelték. Kategóriák szerint nemcsak a gyerekekre gondoltak, hanem mindazokra, akik nélkül nem lehetett volna ennyire eredményes a tanév. Igazgató asszony megköszönte az emberfeletti munkát!
Digitális tanulók lettek: Dobos Bence 2. osztályos, Bogdán Melinda, Eisenberger Fruzsina, Garai Kadocsa, Grósz Hanna, Orsós Brigitta, Schludt Abigél 5. osztályos, Horváth Benjámin 6. osztályos, Hirt Zsófia, Kelemen Rebeka, Orgyán Olivér, Orsós Gábor, Veriga Martina 7. osztályos és Hegedüs Petra, Orgyán Achilles 8. osztályos tanulók.
Digitális családok díjban részesültek: Garai, Hollósi, Laczó, Milichovszki, Orbán, Takács, Heszeg és Várdai család.
A digitális tanár díjat, azok a kollégák kapták, akik időt nem kímélve, digitális ismeretüket rövid idő alatt a legmagasabb szintre emelve végezték mindennapi munkájukat: Farkasné Józsa Mária, Orbánné Matus Erzsébet és Horváth László.
Köszönet minden önkormányzat polgármesterének, hogy rendelkezésre bocsájtották a közösségi tereket és digitális felszereléseket. Csertő község polgármesterének Fleckistánné Csöme Editnek külön köszönet, hogy az önkormányzat segítségével több tanuló is használhatta a könyvtári digitális eszközöket.
Bár a nyár folyamán a korlátozások enyhültek, de a 2020/2021. tanév kezdete ismételten a koronavírus elleni védekezés jegyében indult – hangzott el.  A legfontosabb cél továbbra is a gyerekek egészségének megőrzése. Az iskola működtetése csak az előírt szabályok betartásával lehetséges: felnőttek csak indokolt esetben látogathatják az iskolát, a fertőtlenítő használata minden esetben kötelező, szájmaszk felnőtteknek ajánlott, a gyerekek csak a saját osztálytársaikkal érintkezhetnek, közösségi tereket csak a távolság betartásával használhatják, az ebédlőben csak osztályonként tartózkodhatnak.
Kérik a szülőket, hogy amennyiben a gyermekén betegségre utaló jeleket lát, ne engedje iskolába! Lehetőség szerint a gyerekek hozzák magukkal a digitális eszközeiket, hogy minél hatékonyabban elő tudják készíteni az esetleges otthon maradást!